Cervicàlgia per fred

//Cervicàlgia per fred

Vés en compte amb el fred – El fred i el coll no són bons amics

Amb l’arribada del fred moltes vegades apareixen dolors a la zona del coll i ens preguntem: “ara que arriba el fred i em poso un mocador al coll em molesten més les cervicals, em poso bé el mocador?…”

Quan tenim fred normalment aixequem les espatlles i les portem cap a les orelles, aquesta posició mantinguda fa que la musculatura s’estigui sobrecarregant  i acabi apareixent un dolor a la part posterior i/o lateral del coll, fins i tot podem tenir una sensació d’inestabilitat, marejos, mal de cap…

La columna cervical és una zona molt flexible, molt  mòbil  que aguanta el pes de tot el cap, per aquesta raó és una zona molt susceptible a partir sobrecàrregues musculars importants, bloqueig articular i desgast de les vèrtebres.

Símptomes freqüents

 • Tensió i dolor a la part lateral i/o posterior del coll.
 • Limitacions en certs moviments del coll: sobretot al girar el cap a dreta i esquerra i al baixar la barbeta cap al terra.
 • Mal de cap.
 • Nàusees i/o vòmits.
 • Cansament.
 • Vertigen.
 • Acúfens (sorolls a les orelles).


Tractament

 • Calor: ultrasò, microones….
 • Massoteràpia.
 • Osteopatia.
 • Exercicis d’estiraments.

Exercicis d’estiraments de les cervicals

A continuació us explicaré un parell d’exercicis que us ajudaran  a afluixar la tensió de la nuca i el crani, a millorar la seva irrigació i a augmentar  l’elasticitat del coll.

Estireu-vos damunt d’una coltxoneta o manta amb els genolls doblegats i mirant cap el sostre. Agafeu una pilota d’escuma de mida d’un pomelo i poseu-la sota el cap de manera que el cap quedi lleugerament enrere.

 1. Inspireu (agafeu aire) (1.1.) i pugeu una mica la barbeta cap el sostre (1.2.), és important no notar cap tensió a la zona del coll, espireu (deixeu anar l’aire) (1.3.) i porteu la barbeta cap al pit (1.4.).
 2. Gireu el cap a dreta i esquerra d’una manera molt lenta i sense que notem cap tipus de tensió.

Consideracions alhora de fer els exercicis: afluixeu les mandíbules, els ulls, feu el moviment d’una manera molt lenta sense forçar la respiració ni la velocitat de l’exercici.

6020294_orig
CERVICALGIA POR EL FRIO

TEN CUIDADO CON EL FRÍO – EL FRÍO Y EL CUELLO NO SON BUENOS AMIGOS
Con la llegada del frío muchas veces aparecen dolores en la zona del cuello y nos preguntamos: ahora que llega el frío y me pongo un pañuelo en el cuello me molestan más las cervicales, me pongo bien el pañuelo? …”
Cuando tenemos frío normalmente levantamos los hombros y los llevamos hacia las orejas, esta posición mantenida hace que la musculatura se esté sobrecargando y acabe apareciendo un dolor en la parte posterior y/o lateral del cuello, incluso podemos tener una sensación de inestabilidad, mareos, dolor de cabeza …
La columna cervical es una zona muy flexible, muy móvil que aguanta el peso de toda la cabeza, por ello es una zona muy susceptible de sufrir sobrecargas musculares importantes, bloqueo articular y desgaste de las vértebras.
Síntomas frecuentes
-Tensión y dolor en la parte lateral y/o posterior del cuello
-Limitaciones En ciertos movimientos del cuello: sobretodo al girar la cabeza a la derecha y a la izquierda y al bajar la barbilla hacia el suelo.
-Dolor de cabeza.
-Náuseas y / o vómitos.
-Cansancio.
-Vértigo.-
-Acufenos (ruidos en los oídos).
Tratamiento
-Calor: Ultrasonido, microondas
-Masoterapia.
-Osteopatía.
-Ejercicios de estiramientos
Ejercicios de estiramientos de las cervicales.
A continuación os explicaré un par de ejercicios que os ayudarán a aflojar la tensión de la nuca y el cráneo, a mejorar su irrigación y a aumentar la elasticidad del cuello.
Estiraros sobre una colchoneta o manta con las rodillas dobladas y mirando hacia el techo. Tomad una pelota de espuma de tamaño de un pomelo y ponerla bajo la cabeza de manera que la cabeza quede ligeramente atrás.
1-Inspire (tome aire) y suba un poco la barbilla hacia el techo, es importante no notar ninguna tensión en la zona del cuello, espirad (soltad el aire) y llevad la barbilla hacia el pecho.
2-Girad la cabeza a derecha e izquierda de una manera muy lenta y sin que notemos ningún tipo de tensión.
Consideraciones a la hora de hacer los ejercicios: aflojad las mandíbulas, los ojos, haced el movimiento de una manera muy lenta sin forzar la respiración ni la velocidad del ejercicio.

2018-05-10T09:08:04+00:00 agost 10th, 2015|

Leave A Comment