Posicions per dormir durant l’embaràs

//Posicions per dormir durant l’embaràs

Foto embarazo

Un dels majors problemes que tenen les embarassades sobretot a partir del tercer trimestre és com dormir còmodament. Tenen acidesa, rampes, ganes d’anar al bany, calor…..

Us donem algunes recomanacions:

Consells

Fes exercici diari. Trenta minuts són suficients i t’ajudaran a estar millor. Pilates terapèutic, gimnàstica correctiva, caminar….

-Fes alguna activitat que et relaxi abans d’anar a dormir. Escolta música relaxant, llegeix…però evita la televisió i l’ordinador abans d’anar a dormir.

Si et costa trobar una postura còmode per dormir pots utilitzar coixins, entre els genolls si dorms de costat i sota els genolls si dorms cara amunt.

Menja i beu dues hores abans d’anar a dormir. Intenta que siguin coses lleugeres, evitant sobretot els fregits, així tindràs menys acidesa i no necessitaràs aixecar-te tant per anar al bany.

Posicions per dormir

Si tens acidesa, és convenient que utilitzis coixins per aixecar una mica el tronc i evitar el reflux gàstric.

Si et manca aire dorm de costat o amb coixins a l’esquena per elevar una mica el tronc.

Dormir cap amunt

-En aquesta posició la panxa es recolza sobre els budells i els principals vasos sanguinis que són l’Aorta i la vena Cava. La vena Cava és la que transporta la sang de les extremitats inferiors al cor, si es comprimeix pot produir marejos, problemes respiratoris i problemes digestius.

Dormir de costat

-És la millor posició per dormir, sobretot recolzada a la banda esquerre del cos. D’aquesta manera evitem que el pes de l’úter caigui sobre el fetge. En aquesta posició hi ha un augment de la quantitat de sang i nutrients que arriben a la placenta i al bebè.

Les cames i els genolls han d’estar doblegats. Si molesta la fricció entre els genolls podeu posar un coixí prim entre les cames.

Si teniu molèsties a l’esquena podeu posar un coixí sota la panxa, la columna us quedarà més recte i no forçareu les lumbars.

************************************

Posiciones para dormir durante el embarazo
Uno de los mayores problemas que tienen las embarazadas sobre todo a partir del tercer trimestre es como dormir cómodamente. Tienen acidez, calambres, ganas de ir al baño, calor …..
Os damos algunas recomendaciones:
Consejos
-Haz ejercicio diario. Treinta minutos son suficientes y te ayudarán a estar mejor. Pilates terapéutico, gimnasia correctiva, caminar….
-Haz alguna actividad que te relaje antes de ir a dormir. Escucha música relajante, lee … pero evita la televisión y el ordenador antes de ir a dormir.
-Si te cuesta encontrar una postura cómoda para dormir puedes usar cojines, entre las rodillas si duermes de lado y bajo las rodillas si duermes boca arriba.
-Come y bebe dos horas antes de acostarse. Intenta que sean cosas ligeras, evitando sobre todo los fritos, así tendrás menos acidez y no necesitarás levantarte tanto para ir al baño.
Posiciones para dormir
-Si tienes acidez, es conveniente que utilices almohadas para levantar un poco el tronco y evitar el reflujo gástrico.
-Si te falta aire duerme de lado o con almohadas en la espalda para elevar un poco el tronco.
Dormir hacia arriba
En esta posición la barriga se apoya sobre los intestinos y los principales vasos sanguíneos que son la Aorta y la vena Cava. La vena Cava es la que transporta la sangre de las extremidades inferiores al corazón, si se comprime puede producir mareos, problemas respiratorios y problemas digestivos.
Dormir de lado
-Es la mejor posición para dormir, sobre todo apoyada en el lado izquierdo del cuerpo. De esta forma evitamos que el peso del útero caiga sobre el hígado. En esta posición hay un aumento de la cantidad de sangre y nutrientes que llegan a la placenta y al bebé.
-Las piernas y las rodillas deben estar doblados. Si te molesta la fricción entre las rodillas puedes colocar una almohada delgada entre las piernas.
-Si tienes molestias en la espalda puedes colocar una almohada bajo la barriga, la columna os quedará más recta y no forzarás las lumbares.

2018-05-10T09:08:03+00:00 gener 12th, 2016|

Leave A Comment