Propiocepció

//Propiocepció

Sabeu què és la Propiocepció?

 

La propiocepció és la capacitat del nostre cervell per saber la posició exacta del nostre cos en cada moment.

Els exercicis de propiocepció son un mètode dinàmic que utilitza l’estàtica, cinètica i el pes corporal.

 

Beneficis:

Millora la informació postural. Regula l’equilibri i coordinació de moviments i ajuda a mantenir el sistema d’alerta del cervell.

Millora la coordinació de moviments.

Millora l’estabilitat de turmell, genoll i maluc.

Millora el drenatge limfàtic. Al contraure’s el múscul augmenta el seu volum, comprimeix els vasos limfàtics fent que el seu contingut vagi del vas limfàtic al torrent sanguini.

Augmenta l’estabilitat articular.

 

Exemples d’exercicis

 

1-Posa els peus paral·lels, amb les cames obertes més o menys a nivell dels malucs, flexiona els dos genolls i intenta mantenir turmell, genoll i maluc alineats. Mantens la posició 10 segons i descanses.

 

 

 

 

 

 

2-La posició de base és la mateixa que la de l’exercici anterior però ara has d’avançar una cama cap endavant aixecant els dits dels peus. Has de mantenir la posició 10 segons.

 

 

 

 

 

 

3- Posició de base igual que l’exercici 1 però ara desplaces la cama cap endarrere aixecant el taló del terra. Mantens la posició 10 segons.

 

 

 

 

Els exercicis els pots fer 5 vegades amb cada cama. Són molt beneficiosos en gent que té esquinços de repetició i problemes de genoll.

Heu de tenir present que no han de produir dolor i si és així normalment és perquè no esteu fent-los en la posició correcte.

 

***********

¿Sabéis qué es la Propiocepción?
La propiocepción es la capacidad de nuestro cerebro para saber la posición exacta de nuestro cuerpo en cada momento.
Los ejercicios de propiocepción son un método dinámico que utiliza la estática, cinética y el peso corporal.
Beneficios:
-Mejora la información postural. Regula el equilibrio y coordinación de movimientos y ayuda a mantener el sistema de alerta del cerebro.
-Mejora la coordinación de movimientos.
-Mejora la estabilidad de tobillo, rodilla y cadera.
-Mejora el drenaje linfático. Al contraerse el músculo aumenta su volumen, comprime los vasos linfáticos haciendo que su contenido vaya del vaso linfático al torrente sanguíneo.
-Aumenta la estabilidad articular.
Ejemplos de ejercicios:
1-Pon los pies paralelos, con las piernas abiertas más o menos a nivel de las caderas, flexiona las dos rodillas e intenta mantener tobillo, rodilla y cadera alineados. Mantienes la posición 10 segundos y descansas.
2-La posición de base es la misma que la del ejercicio anterior pero ahora tienes que avanzar una pierna hacia delante levantando los dedos de los pies. Tienes que mantener la posición 10 segundos.
3- Posición de base igual que el ejercicio 1 pero ahora desplazas la pierna hacia atrás levantando el talón del suelo. Mantienes la posición 10 segundos.
Los ejercicios los puedes hacer 5 veces con cada pierna. Son muy beneficiosos en gente que tiene esguinces de repetición y problemas de rodilla.
Debéis tener en cuenta que no tienen que producir dolor y si es así normalmente es porque no los estáis haciéndo en la posición correcta.

 

 

2020-03-23T21:19:29+00:00 març 23rd, 2020|