Síndrome de la cartera

//Síndrome de la cartera

1629862Aquesta lesió es produeix, sobretot, en homes que porten la cartera a la butxaca del darrera dels pantalons i estan molta estona asseguts. En aquests casos, hi ha un desequilibri de la pelvis, per un augment de l’alçada d’una banda del gluti, aquest augment de pressió fa que el nervi ciàtic quedi atrapat.

En aquests casos, el nervi ciàtic, pel seu recorregut, pot produir un dolor ascendent, cap a la columna o descendent cap a la part posterior de la cama, i en alguns casos, fins i tot arribar a la punta dels dits dels peus.

Per solucionar aquest problema, el primer que hem de fer és evitar seure damunt de la cartera.

Des de el punt de vista de la fisioteràpia, el primer que haurem de fer, és estirar la musculatura glútia, sobretot el piramidal que és un múscul profund dels malucs.  Després relaxarem la musculatura amb massatge per eliminar la contractura muscular que s’ha produït . Per últim , farem uns quants exercicis per estabilitzar la columna, corregir l’alineació de la columna i disminuir la pressió de la musculatura afectada.


Esta  lesión se produce, sobretodo, en hombres, que llevan la cartera en el bolsillo posterior de los pantalones y están mucho rato sentados. En estos casos, hay un desequilibrio de la pelvis, por un aumento de la altura de un lado del glúteo, este aumento de presión hace que el nervio ciático quede atrapado.

En estos casos, el nervio ciático, por su recorrido, puede producir un dolor ascendente, hacía  la columna o descendente  hacía la parte posterior de la pierna, y en algunos casos, hasta llegar a la punta de los dedos de los pies.

Para solucionar este  problema, lo primero que tenemos que hacer, es evitar sentarnos encima de la cartera.

Des del punto de vista de la fisioterapia, tendremos que estirar la musculatura glútea, sobretodo el piramidal que es un músculo profundo de la cadera.  Después relajaremos la musculatura con masaje para eliminar la contractura muscular que se ha producido. Por último, haremos unos cuantos ejercicios para estabilizar la columna, corregir la alineación de la columna y disminuir la presión de la musculatura afectada.

2018-05-10T09:08:04+00:00 octubre 6th, 2014|

Leave A Comment